Grootmeester Paul van der Sterren opent 6de editie van Schaken tegen Kanker

Dom geluk of vette pech

Kankerpatiënten voeren een strijd op leven of dood. En bij deze strijd heeft de één geluk en de ander pech, zoals Maarten van der Weijden het steeds benadrukt. Maarten van der Weijden, Olympisch kampioen marathon zwemmen 2008, zelf ex-kankerpatiënt had ‘dom geluk’ waar anderen in een vergelijkbare situatie ‘vette pech’ hadden. Zo hard is hun werkelijkheid. Om de pijn van kankerpatiënten en hun families enigszins te kunnen verzachten is 28 jaar geleden gestart met het project Roparun de estafetteloop oorspronkelijk tussen Rotterdam en Parijs en sinds 2004 in omgekeerde richting.

Het geld dat jaarlijks wordt opgehaald tijdens dit evenement, waarvan het schaaktoernooi één van de vele nevenactiviteiten is, wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Lees meer

Eerste jubileumeditie Schaken Tegen Kanker

Op woensdagavond 3 april 2019 wordt voor de vijfde keer het Schaken Tegen Kanker toernooi (ook wel het Rotterdams Open genoemd) georganiseerd door Roparun Team 21 Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL.

Vanwege de jubileumeditie wordt er door een aantal sponsoren een heel mooi prijzenpakket beschikbaar gesteld. Een deel van de prijzen is bestemd  voor de winnaars van het toernooi. Maar een aantal bijzondere prijzen kun je winnen door aan de jubileumverloting mee te doen.

Inventiv, De Schaakbordshop, De Beste Zet, Schaakopening Essenties alsmede medeorganisator Het SchaaKKasteeL hebben deze prijzen met elkaar mogelijk gemaakt. De sponsors hopen dat hun inzet zal leiden tot een grote opkomst op 3 april. Afgelopen jaren schommelde het aantal deelnemers steeds rond de 50, maar gehoopt wordt dat dit jubileumjaar minstens 100 deelnemers zich willen inschrijven. De volledige opbrengst komt, net als voorgaande edities, volledig ten goede aan de Roparun. De missie van de Roparun is:

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Aanmelden voor het toernooi kan via de website, of via een mail naar nn-team21@gmail.com.

Facebook

Twitter: @RoparunTeam21

NB: in verband met het beperkt beschikbaar zijn van de ruimte, is besloten om het jeugdtoernooi dit jaar niet door te laten gaan.

Open Rotterdam Snelschaaktoernooi

Het Roparunteam 21: Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL organiseren op woensdag 3 april 2019 een aantal schaakevenementen in het kader Schaken tegen Kanker.

De opbrengsten van deze evenementen komen ten goede aan de Roparun 2019.

Voor inschrijven voor het snelschaaktoernooi klik hier

Voor het overzicht van de deelnemers van 2019 klik hier.

Voor het downloaden van de flyer klik hier.

Parkeren gratis mits bij de aanmelding aangegeven!

Informatie:
Locatie: Gebouw Delftse Poort
Adres: Weena 505, te Rotterdam
Datum: woensdagavond 3 april 2019
Aanwezig: Zaal open om 18:45 uur
Begin: 1e ronde: 19:30 uur
Einde: 22:30 uur
Prijsuitreiking: 22:30 uur
Aard en speeltempo: Snelschaken, 5 min. p.p.p.p
Indeling: in twee groepen op basis van rating (groep tot Elo 1800 en groep 2 1800 of hoger)
Inleggeld: €10, gaat volledig naar het goede doel!
Prijzenfonds:  Veel prijzen in natura
Wijze van aanmelden: Via website vanaf 1 januari 2019,  aanmelden kan ook door een mail te sturen naar: nnteam21@gmail.com
Wijze van betalen: Contant aan de zaal
Contactpersoon: Ronald Möhrke
E-mailadres: nnteam21@gmail.com
Internetpagina: www.schakentegenkanker.nl
Geen ratingverwerking
Bijzonderheden: Opbrengst is volledig t.b.v. de Roparun!
Organisatie: Roparunteam 21: Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL

Tussenstand: 1400 euro opgehaald, kan nog boven de 2500 euro uitkomen!

 

dsc01326

Aan de derde editie van het Open Rotterdam Snelschaaktoernooi in het kader van Schaken tegen Kanker (Roparun 2017) deden 56 deelnemers mee. Hetzelfde aantal als in vorige jaren. Natuurlijk tevreden met dit aantal maar gehoopt op meer. Kosten noch moeite gespaard om te trachten het aantal dit jaar op 100 te krijgen. Het mocht helaas niet lukken terwijl de omstandigheden en voorwaarden ideaal waren. Natuurlijk, Feyenoord speelde thuis tegen de ‘Eagles’ en won met 8-0. De HSB had zijn gezamenlijke slotronde en zo waren er meer redenen om niet te komen.

dsc01316

De prachtige A-locatie in Rotterdam bood  veel ruimte en mogelijkheden. Goed te bereiken met openbaar vervoer en gratis parkeren in het centrum van de stad! De catering werd dit jaar ook volledig gesponsord (Vitam) zodat alle inkomsten hiervan geheel ten goede kwam aan het goede doel. Er waren geldprijzen, hoewel dit best een discussiepunt was. Voor deze geldprijzen waren er twee sponsors (Mastermind Consulting & Coaching en st. Het SchaaKKasteeL). De idee was dat dit mogelijk zou leiden tot meer deelnemers. Als de winnaars hun prijs geheel of gedeeltelijk ter beschikking zouden stellen, zou dit worden verdubbeld. En hier werd ruim gebruik van gemaakt! Er waren veel prijzen in natura  (De Beste Zet, Schaakshop en st. Het SchaaKkasteeL). Ook kon men mooie boeken kopen tegen weggeefprijzen. De winnaars van de twee fraaie schaaksets van Schaakshop lieten hun prijs bij opbod verkopen. Dit alles voor het goede doel.

dsc01375

 

Veel oplossingen voor de rekenpuzzel, de prijswinnaars zijn inmiddels bekend. Het zelfde geldt voor de paardenpuzzel voor de basisschooljeugd. Jammer dat er enkele activiteiten voor basisschoolleerlingen moesten worden afgelast wegens te weinig aanmeldingen.

Voor deze editie zijn er weer fraaie notatieboekjes gemaakt, 750 stuks. De drukkosten werden volledig betaald door enkele sponsors zodat de volledige opbrengst weer in de kas van het goede doel mag! Hieronder de overhandiging van heet eerste boekje tijdens de nazit bij Magnus The Movie in Rotterdam. Het Tata Steel Chess Tournament deed die dag Rotterdam aan.

 

notatieboekje

Verenigingen worden uitgenodigd  om boekjes te bestellen voor de interne competitie van komend seizoen. Ook een leuk presentje voor bezoekers van de verenigingen, voor deelnemers aan (zomer)toernooien en voor nieuwe leden. Na verkoop van alle boekjes kan de totale opbrengst boven de 2500 euro uitkomen. Laten we met elkaar zorgen dat dit gebeurt! Mail uw bestelling naar : nnteam21@gmail.com

Sommigen vinden zo’n opbrengst maar ‘klein bier’. Maar dat is het natuurlijk niet. Juist mooi om te zien dat met kleine bedragen zo’n bedrag kan worden opgehaald. En het belangrijkste is dat deelnemers elkaar weer ontmoeten en even stil kunnen staan bij het verlies van dierbare schakers. En dat wordt zeer gewaardeerd. Daarom is er ook al een groepje vaste deelnemers dat mede om deze reden ieder jaar wil meedoen.

dsc01361

Tot slot willen we iedereen bedanken voor hun inzet, Hans  Böhm voor de opening, leden van het Roparunteam 21 van NN- Pensioen, De Best Zet, Schaakshop, de RSB, Angelique Osinga en André v.d. Graaf voor de prima leiding van het toernooi , Vitam, st. Het SchaaKKasteeL etc.

Een aantal foto’s staan op Facebook  en voor de eindstanden klik hier.

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in goede gezondheid terug!

TK

Open Rotterdam Snelschaaktoernooi

Het Roparunteam 21: Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL organiseren op woensdag 5 april een aantal schaakevenementen in het kader Schaken tegen Kanker. De opbrengsten van deze evenementen komen ten goede aan de Roparun 2017.

Voor inschrijven voor het snelschaaktoernooi  op woensdagavond 5 april 2017 klik hier

 Voor een overzicht van de deelnemers klik hier. 

Voor het downloaden van de FLYER met PUZZEL KLIK HIER.

Lees meer