Schaken tegen Jorden van Foreest, Nederlands jongste grootmeester ooit

 

Opgelet: I.v.m. het geringe aantal aanmeldingen gaat de simultaan niet door!

Op woensdag 5 april 2017 organiseren de stichting Het SchaaKKasteeL en  het Roparunteam21: Nationale-Nederlanden Pensioen een aantal schaakevenementen waarvan de opbrengsten volledig ten goede komen aan de strijd tegen kanker in het kader van de 26ste editie van de Roparun. De afgelopen jaren hebben de teams al meer dan 62 miljoen bijeen gebracht voor het goede doel waarvoor de Roparun  staat: het verbeteren van de kwaliteit van het leven van mensen met kanker” .

Een schaaksimultaan voor volwassenen en oudere junioren

Een van de evenementen ’s avonds  is een schaaksimultaan. Vijfentwintig schakers mogen het  opnemen tegen Jorden van Foreest (17), de jongste Nederlandse grootmeester ooit! Twee jaar geleden werd hij Europees Kampioen in zijn leeftijdscategorie en in 2015 behaalde hij op het WK-Jeugd zijn grootmeestertitel. In 2016 werd hij de jongste Nederlands Schaakkampioen ooit. Uiteindelijk hoopt hij  een plaats te kunnen veroveren in de topdertig van de wereld.

Jorden is ook schaakmedewerker van Schaaksite.nl en publiceert hier naast analyses van eigen partijen ook analyses van partijen van andere grootmeesters waaronder die van Anish Giri. Anish behoort tot de toptien van de wereld.

Het inschrijfgeld bedraagt 25 euro en komt geheel ten goede aan Schaken tegen Kanker (Roparun 2017).

Aanmelden kan bij nnteam21@gmail.com onder vermelding van naam en rating. De rating moet onder de 2000 liggen.

Wie het eerst komt, wie het eerst maalt!

Lees meer