Introductie Schaken en Kanker, een serie schakersportretten

Ook in onze kleine schaakwereld worden we jaarlijks geconfronteerd met overlijdensgevallen als gevolg van de ziekte kanker. Ieder jaar weer moeten we om deze reden afscheid nemen van   dierbare schaakvrienden of –vriendinnen. Ook  schakers willen graag een (financiële) bijdrage leveren  aan de strijd tegen deze vreselijke ziekte door deel te nemen aan de activiteiten van Schaken tegen Kanker of door vrijwillig te doneren.

Wij willen van  onze  schaakvrienden en –vriendinnen, overleden aan kanker,  een mooi portret  publiceren in de aanloop naar 6 april. In onze verbeelding kijken ze dan met ons mee hoe wij ons inzetten voor het goede doel  en zo komen ze in onze gesprekken ook weer even tot ‘leven’ omdat zij allen een stukje van onze schaakgeschiedenis met zich dragen.  Voor velen was schaken meer dan een spel, het was een  passie.  Soms komt dit ook tot uitdrukking op hun rouwkaart of zelfs op hun  grafsteen.

koning op rouwkaart

Een veel gebruikt logo op rouwkaarten

Het schaakspel  gaf hen tijdens hun ziekte veel afleiding en ontspanning en daarom bleven ze zo lang mogelijk actief met schaken, hun passie.

Portretten met  tekst, foto’s ,video’ s en  links  kunnen per mail gestuurd worden naar info@schakentegenkanker.nl  Wij zorgen dan voor publicatie. TK

Overzicht gepubliceerde portretten (klik op naam):