Sheila en Nicky van Foreest

Geneeskunde

Sheila Van Foreest – Timp

Sheila Timp werd geboren in Den Haag op 29 maart 1973. Na haar gymnasium opleiding heeft zij geneeskunde gestudeerd aan de Universiteit van Utrecht. Na het behalen van haar arts-diploma begon zij in 2000 aan de universiteit Twente om daar aan een project te werken om medische gegevens driedimensionaal weer te geven. Tegelijkertijd behaalde zij cum laude haar propedeuse Wiskunde. In 2001 begon zij met haar promotieonderzoek bij professor Nico Karssemeijer bij de radiologieafdeling van de St. Radboud Universiteit in Nijmegen. In 2006 promoveerde zij op computerondersteunde detectie- en diagnoseprogramma’s voor mammografie. Naar haar promotie heeft zij verder onderzoek gedaan aan de Universiteit van Groningen, ook bij de radiologieafdeling.

Klik hier voor het proefschrift  van Sheila van Foreest.

Shiela werkte tot voor kort bij Xpar Vison. Zij werkt aan de schaakapp RealChess, een intelligent hulpmiddel om te leren en te trainen met ingewikkelde schaakopgaven. Naast het geven van thuisonderwijs aan haar kinderen werkt ze voor het bedrijf dat ze recentelijk met haar man  heeft opgericht.

Sheila is getrouwd met Nicky van Foreest, ook een wetenschapper. Samen hebben zij zes kinderen, vijf jongens en een meisje, die ook allen schaken. Jorden, Lucas, Pieter, Tristan en de tweeling Nanne en Machteld. Hierover verscheen een leuk artikel in NRC Handelsblad, klik hier.

Jorden (16), de oudste van de zes, is de jongste Nederlandse schaakgrootmeester ooit. Hij wil belangeloos meewerken aan Schaken tegen Kanker in Rotterdam op 6 april 2016. Hij geeft er twee simultaans, een voor talentjes van basisscholen en een voor genodigden. Voor een portret van Jorden klik hier.

Nicky van Foreest

Nicky werd geboren op 12 oktober 1967. Zijn vader was Andries van Foreest en zijn overgrootvader is Arnold van Foreest, die wij ook kunnen ontmoeten in onze rubrieken Schaken, Geneeskunde en Bestuurskunde.

Vanaf 2006 werkt hij bij de Faculty Economics and Business van de Universiteit van Groningen. Hier verzorgt hij masteronderwijs op gebied van logistieke beheersing van productie- en serviceprocessen, voorraadbeheersing, en planning- en scheduling methoden. Hij pakt allerlei logistieke problemen aan bij bedrijven als AkzoNobel, Friesland-Campina en de Coatinc Company, geeft suggesties ter verbetering, en ondersteunt beslissingsprocessen met softwaretools. Voordat Nicky bij de Universiteit van Groningen begon, heeft hij natuurkunde gestudeerd in Utrecht, is gepromoveerd op de analyse en optimalisatie van wachtrijsystemen, en heeft gewerkt bij als projectmanager bij KPN en businessconsultant bij Quintiq.
Recent heeft hij het bedrijf Wellplanned opgericht, klik hier.

 

tk/ feb 2016