Hans Drenth (1946-2010)

door Bert Bonnet

HansDrenth

Hans, geboren in Groningen op 22 juni 1946 heb ik in 1966 leren kennen op de scheepswerf Piet Smit bij het Feyenoord stadion. Wij leerden daar het vak van scheepstimmerman , na 4 jaar denk je dat je klaar bent om het vak uit te oefenen,  dat is niet waar, na ongeveer 5 jaar kregen Hans en ik een dek aangewezenen op een Russisch schip  om dit te betimmeren. In het jaar  daarna, 1974,  hebben we tot en met 1991 altijd met elkaar gewerkt. In 1977 ging Piet Smit failliet. Hans en ik gingen werken bij een Wandenbedrijf in Ridderkerk. In 1994 werd ik zijn chef. Na vele jaren zeuren is het mij eindelijk gelukt om Hans aan het schaken te krijgen, wat resulteerde in een lidmaatschap van Shah Mata.

Hans Drenth 001 [1030027]

Hans Drenth in rode shirt

Hans was een geliefd lid van Shah Mata, die altijd bereid was iets voor de club te doen. Zijn handigheid met hout en gereedschap (hij was immers scheepstimmerman ) heeft ons menigmaal geholpen, onder meer bij het onderhoud aan onze schaaktafels. Ook voor invallen in een team vroeg je hem nimmer vergeefs.

Aan het begin van 2010 stonden we nog aan de bar van “De Kapel” met hem te bamzaaien, de week daarop kregen we het nieuws dat bij hem een ernstige tumor was geconstateerd. Chirurgie en verdere behandeling hebben uiteindelijk geen baat gebracht.

We missen hem nog steeds, Hans is slechts 64 jaar oud geworden.