Jorden van Foreest speelde simultaans in Rotterdam

 

Op woensdag 6 april 2016 vertrok de 16-jarige Jorden van Foreest ’s morgens vroeg uit Groningen om in Rotterdam simultaans te spelen in het kader van ‘Schaken tegen Kanker’. Deze sympathieke  en  jongste  Nederlandse  schaakgrootmeester ooit wilde dit belangeloos  doen voor ons goede doel.

’s Middags nam hij het op tegen een aantal geselecteerde basisschooltalenten die er naar uit zagen om het tegen de grootmeester op te mogen nemen. Jorden vond dat de kinderen zelf de kleur mochten kiezen en dat zij het meerdere keren mochten proberen. Het werden spannende en goede partijen. Om 15.00 uur werd er een mooie foto gemaakt door persfotograaf Joep van der Wal  die op donderdag in De Telegraaf  werd gepubliceerd.

DSC03861A

Daniel Kudlicka wist zijn tweede partij tegen Jorden te winnen, een prestatie van formaat en wij feliciteren Daniel met dit schitterende  resultaat!

’s Avonds nam Jorden het op tegen een aantal genodigden waarvan de meesten geen actieve schakers waren en ook geen lid van een schaakclub. Door een aantal ‘last minute’ afzeggingen was het aantal deelnemers lager dan verwacht. Maar ieder nadeel heb zijn voordeel. Jorden werd hierdoor in staat gesteld weer tijdig terug te gaan naar Groningen daar hij zich donderdag weer op  de Talentschool Groningen moest melden.

DSC03948A

Jorden won alle partijen. Nadeel voor de deelnemers was dat  door het lagere aantal Jorden weer vrij snel aan het bord terugkeerde.  Maar uiteindelijk ging het naast het schaken ook om het goede doel en daarom had iedereen vrede met de gang van zaken.

DSC03978A

Na nog een aantal potjes snelschaken en gesprekken met  aanwezigen  kon hij , moe maar met veel voldoening , afscheid nemen.  Kort na  middernacht was  hij weer veilig thuis in Groningen.

DSC03972A

Zowel kinderen als volwassenen vroegen aan Jorden of hij volgend jaar weer wilde komen, zo enthousiast waren ze over zijn optreden. Jorden meldde dat hij het erg naar zijn zin had gehad in Rotterdam en dat hij  volgend jaar graag weer  wil komen als de stichting Het SchaaKkasteeL hem weer  vraagt.

 

Voor de foto’s van de simultaan, klik hier.

Voor meer informatie over Jorden, klik hier.

Voor meer informatie over de Van Foreesten, klik hier.

 

Zie ook het verslag van het schooltoernooi en het snelschaaktoernooi, klik hier.

Teun Koorevaar