Twee schaaktoernooien

Op woensdag 6 april werden er in gebouw Delftse Poort twee schaaktoernooien gehouden voor ‘Schaken tegen Kanker’.

Schoolschaaktoernooi

‘s Middags was er een toernooi voor basisschoolkinderen. Hieraan deden 35 kinderen mee. De verwachtingen waren hoger gespannen maar er waren veel andere sportactiviteiten op de woensdagmiddag, een aantal basisscholen organiseerden die middag onderlinge schoolschaaktoernooien en er was een ook een succesvol 3,4,5 schaaktoernooi in de regio. Die dag werd ook het Oekraine-referendum gehouden waar veel vrijwilligers bij betrokken waren en een aantal kinderen geen vervoer hadden om aan het toernooi te kunnen deelnemen.

DSC03836A

Maar het feest was er niet minder om en de kinderen en de ouders/begeleiders genoten van de prachtige ambiance in het gastvrije restaurant The World. Wat een ruimte en wat een mooi uitzicht op het nieuwe centraal station van Rotterdam. Voor de kinderen waren er drankjes en diverse versnaperingen waaronder popcorn. Natuurlijk ook mooie bekers voor de winnaars in de drie groepen, mooie boeken als prijzen , een sleutelhanger en een herinneringsmedaille.

Tegelijkertijd speelde schaakgrootmeester Jorden van Foreest een simultaan tegen basisschoolkinderen.

Voor de einduitslag van het toernooi , klik hier

Voor de foto’s , klik hier

Voor het verslag van de simultaan, klik hier

Snelschaaktoernooi voor volwassenen

‘s Avonds was er een snelschaaktoernooi voor volwassenen met bijna 60 deelnemers. Tegelijkertijd speelde Jorden van Foreest een simultaan. Er waren veel prijzen ( boeken en schaakmateriaal), gratis ter beschikking gesteld door  sponsors.

DSC03958A

Ook bij avond was het erg sfeervol in het restaurant met een gezellige bar. Helaas werd een van de deelnemers tijdens het toernooi onwel en moest zijn deelname staken. Maar hij was gelukkig in goede handen, er waren EHBO’ers aanwezig , en hij mocht na overleg naar een huisartsenpost worden gebracht ter verdere controle.

Voor de einduitslag van het snelschaaktoernooi, klik hier

Voor de foto’s, klik hier

Voor het verslag van de simultaan klik hier

 

Overige activiteiten, vrijwilligers en sponsors

DSC03901A

Raindropchess (A. Helfrich) was aanwezig met klassieke schaaktafels, er waren volop notatieboekjes te koop en er was veel belangstelling voor het Groot Rotterdam Schaakspel in de grote hal van gebouw Delftse Poort ter beschikking gesteld door het Schaakstukkenmuseum Rotterdam. Koning Ridder was zelf aanwezig om  geinteresseerden te woord te staan en van informatie te voorzien. Er waren op het grote scherm ook leuke filmpjes te zien ter beschikking gesteld door het Max Euwe Centrum in Amsterdam.

DSC03951A

 

Voor enkele sfeerplaatjes, klik hier.

Vrijwilligers

Zonder vrijwilligers zijn dit sort evenementen niet te organiseren. Simon van der Beek had de leiding van de twee schaaktoernooien en werd hierbij bijgestaan door zijn vrouw Wies en Rienk v.d. Pluijm, ‘s avonds aangevuld met Andre Osinga. Ook onze RSB voorzitter gaf acte de presence.

Ronald Möhrke (coordinatie) en leden van zijn Roparunteam , hebben de diverse activiteiten begeleid. Ook medewerkers van het restaurant en van gebouw Delftse Poort verleenden ondersteuning.

DSC03898A

 

Sponsors

Wij willen alle sponsors bedanken die hebben bijgedragen aan de organisatie van deze mooie evenementen. Er waren ook schakers die niet konden deelnemen maar wel bereid waren hun inschrijfgeld te doneren. Een mooie geste!

Duizend euro

De RSB- voorzitter kon melden dat er duizend euro was opgehaald voor het ‘Cadeau van Ab’. Ab Scheel, overleden begin December 2015, had bepaald dat dit bedrag ten goede mag komen aan het faciliteren van schaakevenementen  die als doel hebben geld in te zamelen voor de strijd tegen kanker.

Bij dit evenment hoefde nog geen beroep te worden gedaan op dit geld daar de evenementen geheel door bijdragen van sponsors en deelnemers kon worden gerealiseerd. Alle inschrijfgelden en andere opbrengsten konden geheel ter beschikking worden gesteld aan de 25ste editie van de Roparun. Binnenkort zullen we publiceren hoeveel geld we hebben opgehaald.

We zoeken nog vrijwilligers die willen meedenken/meedoen om ideeën te ontwikkelen en uit te voeren om fondsen te verwerven voor de strijd tegen kanker.

Zie ook het bericht op de site van de Rotterdamse Schaakbond, klik hier.

Schakersportretten

Inmiddels hebben we een mooie serie portretten gepubliceerd van schakers die aan de ziekte kanker zijn overleden. Klik hier.

 

Teun Koorevaar