Vooraankondiging Schaken tegen Kanker, Loek van Wely opent en speelt ook mee

Op woensdagavond 1 juni vindt de nieuwe editie plaats van Schaken tegen Kanker, een benefiettoernooi als nevenactiviteit voor de Roparun. Het toernooi begint om 19.00 uur en eindigt met de prijsuitreiking om 23.00 uur.

Die avond zijn we te gast in het Topsportcentrum Rotterdam waar we onze deelnemers mogen ontvangen in de ons ter beschikking gestelde fraaie Rebound Lounge. Deze locatie ligt pal naast het Feyenoordstadion ‘De Kuip’ en is makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer, per fiets of met de auto. Parkeren is gratis.

Bij een Topsportcentrum hoort ook een topsporter en we zijn verheugd dat Loek van Wely, meervoudig Nederlands Schaakkampioen, het toernooi wil openen en zelf ook mee wil doen. King Loek daagt jullie graag uit!

In het Pinksterweekend van 4-6 juni vindt de Roparun plaats. Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is er al 90 miljoen euro door de teams opgehaald. Het motto van de Roparun is: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’

Onze toernooisite www.schakentegenkanker.nl wordt nog bijgewerkt en we willen de komende maanden aan portretten werken van schakers die als gevolg van deze ziekte de afgelopen jaren zijn overleden. Een In Memoriam of een warm persoonlijk verhaal is meer dan welkom om onze bestaande portrettengalerij aan te vullen. Mail naar: koorevaarx@wxs.nl

Tijdens het benefiettoernooi is er ruimte om nog eens na te praten over deze schakers en ze gepaste aandacht te geven in onze onderlinge gesprekken. De afgelopen jaren is gebleken dat ons toernooi in deze behoefte voorziet.

Noteer de datum alvast in jullie agenda, de schaakkalender wordt bijgewerkt en nadere informatie volgt. Voor informatie kan gemaild worden naar schakentegenkanker@gmail.com

Hier kan je je al aanmelden.

Met vriendelijke schaakgroet,

Ronald Möhrke en Teun Koorevaar

Grootmeester Paul van der Sterren opent 6de editie van Schaken tegen Kanker

Dom geluk of vette pech

Kankerpatiënten voeren een strijd op leven of dood. En bij deze strijd heeft de één geluk en de ander pech, zoals Maarten van der Weijden het steeds benadrukt. Maarten van der Weijden, Olympisch kampioen marathon zwemmen 2008, zelf ex-kankerpatiënt had ‘dom geluk’ waar anderen in een vergelijkbare situatie ‘vette pech’ hadden. Zo hard is hun werkelijkheid. Om de pijn van kankerpatiënten en hun families enigszins te kunnen verzachten is 28 jaar geleden gestart met het project Roparun de estafetteloop oorspronkelijk tussen Rotterdam en Parijs en sinds 2004 in omgekeerde richting.

Het geld dat jaarlijks wordt opgehaald tijdens dit evenement, waarvan het schaaktoernooi één van de vele nevenactiviteiten is, wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan het motto van Roparun:

“Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Lees meer

Eerste jubileumeditie Schaken Tegen Kanker

Op woensdagavond 3 april 2019 wordt voor de vijfde keer het Schaken Tegen Kanker toernooi (ook wel het Rotterdams Open genoemd) georganiseerd door Roparun Team 21 Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL.

Vanwege de jubileumeditie wordt er door een aantal sponsoren een heel mooi prijzenpakket beschikbaar gesteld. Een deel van de prijzen is bestemd  voor de winnaars van het toernooi. Maar een aantal bijzondere prijzen kun je winnen door aan de jubileumverloting mee te doen.

Inventiv, De Schaakbordshop, De Beste Zet, Schaakopening Essenties alsmede medeorganisator Het SchaaKKasteeL hebben deze prijzen met elkaar mogelijk gemaakt. De sponsors hopen dat hun inzet zal leiden tot een grote opkomst op 3 april. Afgelopen jaren schommelde het aantal deelnemers steeds rond de 50, maar gehoopt wordt dat dit jubileumjaar minstens 100 deelnemers zich willen inschrijven. De volledige opbrengst komt, net als voorgaande edities, volledig ten goede aan de Roparun. De missie van de Roparun is:

Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Aanmelden voor het toernooi kan via de website, of via een mail naar nn-team21@gmail.com.

Facebook

Twitter: @RoparunTeam21

NB: in verband met het beperkt beschikbaar zijn van de ruimte, is besloten om het jeugdtoernooi dit jaar niet door te laten gaan.

Open Rotterdam Snelschaaktoernooi

Het Roparunteam 21: Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL organiseren op woensdag 3 april 2019 een aantal schaakevenementen in het kader Schaken tegen Kanker. Het avond toernooi wordt inmiddels alweer voor de 5e keer georganiseerd.

De opbrengsten van deze evenementen komen ten goede aan de Roparun 2019.

Inschrijven is mogelijk vanaf begin januari 2019

Voor het downloaden van de flyer klik hier.

Informatie:

Locatie: Gebouw Delftse Poort
Adres: Weena 505, te Rotterdam
Datum: woensdagavond 3 april 2019
Aanwezig: Zaal open om 18:45 uur
Begin: 1e ronde: 19:15 uur
Einde: 22:30 uur
Prijsuitreiking: 22:30 uur
Aard en speeltempo: Snelschaken, 5 min. p.p.p.p
Indeling: in twee groepen op basis van rating (groep tot Elo 1800 en groep 2 1800 of hoger)
Inleggeld: €10, gaat volledig naar het goede doel!
Prijzenfonds:  Veel prijzen in natura
Wijze van aanmelden: Via website vanaf 1 januari 2019,  aanmelden kan ook door een mail te sturen naar: nnteam21@gmail.com
Wijze van betalen: Contant aan de zaal
Contactpersoon: Ronald Möhrke
E-mailadres: nnteam21@gmail.com
Internetpagina: www.schakentegenkanker.nl
Geen ratingverwerking
Bijzonderheden: Opbrengst is volledig t.b.v. de Roparun!

Organisatie: Roparunteam 21: Nationale-Nederlanden Pensioen en de Stichting Het SchaaKKasteeL

“Spanningsloos” toernooi op 4 april

Jeugdtoernooi
De jaarlijkse Schaken Tegen Kanker toernooien waren dit jaar gepland op woensdag 4 april.
Echter door een grote stroomstoring in Gebouw Delftse Poort moest het pand rond het middaguur ontruimd worden. De garage was niet meer beschikbaar en iedereen met een auto moest uitwijken naar een andere (betaalde) garage in het centrum.

In allerijl werd er door een aantal teamleden naar een vervangende locatie gezocht voor het jeugdtoernooi. Deze werd door bereidwillige en belangeloze medewerking gevonden in de Weenazaal van Bar Brasserie Engels.

Lees meer