Verloting twee sprekende schaakcomputers

Stichting Het SchaaKKasteeL heeft twee sprekende computers ter beschikking gesteld als prijzen voor de loterij. De gehele opbrengst van de loterij is voor het goede doel, de Roparun. Met deze computer kun je niet alleen schaken maar ook nog andere spelletjes spelen. En bij de schaakcomputer is er nog een aparte sudoku-computer.

Schaken

Met deze computer leer je spelenderwijs schaken omdat je zelf de speelsterkte kunt instellen en de computer een leerfunctie heeft. Naast een partijtje schaken kun je ook je eigen stellingen opzetten en zelfs schaakproblemen oplossen (mat in 2 of 3). Deze schaakcomputer kan praten en heeft zelf 100 oefenstellingen en 10 problemen om op te lossen. De computer kan ook hints geven als je dit wilt.

Je krijgt ook het boekje Leren schaken in 10 lessen van schaakgrootmeester Paul van der Sterren. Hij zal dit boekje signeren dan heb je een uniek exemplaar! Dit bijzonder leuke boekje wordt ter beschikking gesteld door uitgeverij Thinkers Publishing.

Andere leuke spelletjes

Naast schaken kun je nog de volgende spelletjes op deze computer spelen:

  • Engels dammen
  • Reversi
  • Vier op een rij
  • De vos en de ganzen
  • Sprinkhaan
  • Nim
  • Northcote’s game

In een beknopte handleiding wordt alles netjes uitgelegd.

Sudoku

Er is een aparte sudoku-computer waarmee je puzzels kunt oplossen. Sudoku is een superleuke cijferpuzzel. Normaal is een sudokupuzzel 9 x 9 hokjes, maar de computer gebruikt een eenvoudiger versie van 6 x 6 hokjes. Dat is makkelijker voor kinderen en beginners om de principes goed onder de knie te krijgen. Je gebruikt  de cijfers 1 t/m 6. In een rij mag ieder getal maar een keer voorkomen en dat  geldt ook voor de cijfers in iedere kolom.

Doe je mee?

Kom op woensdagavond 1 april naar het schaaktoernooi en doe mee aan de verloting met de vele mooie prijzen!