Tussenstand: 1400 euro opgehaald, kan nog boven de 2500 euro uitkomen!

 

dsc01326

Aan de derde editie van het Open Rotterdam Snelschaaktoernooi in het kader van Schaken tegen Kanker (Roparun 2017) deden 56 deelnemers mee. Hetzelfde aantal als in vorige jaren. Natuurlijk tevreden met dit aantal maar gehoopt op meer. Kosten noch moeite gespaard om te trachten het aantal dit jaar op 100 te krijgen. Het mocht helaas niet lukken terwijl de omstandigheden en voorwaarden ideaal waren. Natuurlijk, Feyenoord speelde thuis tegen de ‘Eagles’ en won met 8-0. De HSB had zijn gezamenlijke slotronde en zo waren er meer redenen om niet te komen.

dsc01316

De prachtige A-locatie in Rotterdam bood  veel ruimte en mogelijkheden. Goed te bereiken met openbaar vervoer en gratis parkeren in het centrum van de stad! De catering werd dit jaar ook volledig gesponsord (Vitam) zodat alle inkomsten hiervan geheel ten goede kwam aan het goede doel. Er waren geldprijzen, hoewel dit best een discussiepunt was. Voor deze geldprijzen waren er twee sponsors (Mastermind Consulting & Coaching en st. Het SchaaKKasteeL). De idee was dat dit mogelijk zou leiden tot meer deelnemers. Als de winnaars hun prijs geheel of gedeeltelijk ter beschikking zouden stellen, zou dit worden verdubbeld. En hier werd ruim gebruik van gemaakt! Er waren veel prijzen in natura  (De Beste Zet, Schaakshop en st. Het SchaaKkasteeL). Ook kon men mooie boeken kopen tegen weggeefprijzen. De winnaars van de twee fraaie schaaksets van Schaakshop lieten hun prijs bij opbod verkopen. Dit alles voor het goede doel.

dsc01375

 

Veel oplossingen voor de rekenpuzzel, de prijswinnaars zijn inmiddels bekend. Het zelfde geldt voor de paardenpuzzel voor de basisschooljeugd. Jammer dat er enkele activiteiten voor basisschoolleerlingen moesten worden afgelast wegens te weinig aanmeldingen.

Voor deze editie zijn er weer fraaie notatieboekjes gemaakt, 750 stuks. De drukkosten werden volledig betaald door enkele sponsors zodat de volledige opbrengst weer in de kas van het goede doel mag! Hieronder de overhandiging van heet eerste boekje tijdens de nazit bij Magnus The Movie in Rotterdam. Het Tata Steel Chess Tournament deed die dag Rotterdam aan.

 

notatieboekje

Verenigingen worden uitgenodigd  om boekjes te bestellen voor de interne competitie van komend seizoen. Ook een leuk presentje voor bezoekers van de verenigingen, voor deelnemers aan (zomer)toernooien en voor nieuwe leden. Na verkoop van alle boekjes kan de totale opbrengst boven de 2500 euro uitkomen. Laten we met elkaar zorgen dat dit gebeurt! Mail uw bestelling naar : nnteam21@gmail.com

Sommigen vinden zo’n opbrengst maar ‘klein bier’. Maar dat is het natuurlijk niet. Juist mooi om te zien dat met kleine bedragen zo’n bedrag kan worden opgehaald. En het belangrijkste is dat deelnemers elkaar weer ontmoeten en even stil kunnen staan bij het verlies van dierbare schakers. En dat wordt zeer gewaardeerd. Daarom is er ook al een groepje vaste deelnemers dat mede om deze reden ieder jaar wil meedoen.

dsc01361

Tot slot willen we iedereen bedanken voor hun inzet, Hans  Böhm voor de opening, leden van het Roparunteam 21 van NN- Pensioen, De Best Zet, Schaakshop, de RSB, Angelique Osinga en André v.d. Graaf voor de prima leiding van het toernooi , Vitam, st. Het SchaaKKasteeL etc.

Een aantal foto’s staan op Facebook  en voor de eindstanden klik hier.

Hopelijk zien we elkaar volgend jaar in goede gezondheid terug!

TK